«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφύγιο τρομοκρατών», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Κυρ. Μητσοτάκη στην συνάντηση τους στο Λονδίνο. Και με μεγάλη χαρά διάφοροι προπαγανδιστές, περιφέρουν την είδηση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά ο Ερντογάν δεν ζήτησε απλώς την έκδοση στην Τουρκία των 8 αξιωματικών, αλλά την  έκδοση – εκδίωξη από την Ελλάδα όλων των αντιφρονούντων της χώρας του, όσων έχουν διαφύγει της σύλληψης, της φυλάκισης ή και των βασανιστηρίων. Και φαίνεται τοι το ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό , κατηγορώντας όσους διαφωνούν με το καθεστώς Ερντογάν για τρομοκράτες. Έχει σημασία ότι  αυτά τα είπε και τα απαίτησε ο τούρκος Πρόεδρος έχοντας απέναντι του   τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 


Σύμφωνα με διάφορες  πηγές, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε "κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς"» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε επίσης να επιδείξει μία πιο θετική στάση απέναντι στο μεταναστευτικό. Και ότι ο πρωθυπουργός του απάντησε πως «Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».
Όπως λέει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ «Η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα. Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον Πρωθυπουργό».
Το χειρότερο όμως είναι οι στο εσωτερικό της χώρας μας οι φωστήρες της κυβερνητικής επικοινωνίας, προσπαθούν να σπείρουν και πάλι μίσος και διχόνοια γράφοντας και λέγοντας ότι ο Ερντογάν κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως προστάτευε τρομοκράτες (βλέπε γκιουλενιστές, κούρδους, διανοούμενους κα). Ανεξαρτήτως τι απάντησε ο πρωθυπουργός στον Ερντογάν, το θέμα είναι πως η ΝΔ συνεχίζει αν στάζει δηλητήριο, νομίζοντας ότι θα «πεθάνει» μόνο η Αριστερά.

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.