Οι αντιδράσεις, μια νευρωτική οχλοβοή για την ακρίβεια, διαφόρων παραγόντων της ΝΔ και της κυβέρνησης στην συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην  πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου,, δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι η  αυτοδύναμη κυβέρνηση στις κοινωνικές πιέσεις.
Η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου δείχνει ότι αν και  οι αντιδράσεις στην κυβέρνηση βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο , τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Ως  προς την ουσία, ας σημειώσουμε πως, ούτε η δήλωση Τσίπρα ότι επρόκειτο για την πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση είναι απόλυτα σωστή, ούτε  η καθησυχαστική δήλωση της κυβέρνησης είναι σωστή.

 

Η αλήθεια είναι ότι η πορεία φυσικά και είχε κάποια αντικυβερνητική χροιά, καθώς  η επέτειος συνέπεσε με την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια περί Νόμου και Τάξης.
 Η  κυβέρνηση δήλωσε ότι «Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων». Ας σημειωθεί ότι οι πορείες δεν είχαν ποτέ προβλήματα. Αυτά σημειώνονταν μετά ή στις παρυφές της πορείας . Η κυβέρνηση απομονώνει την πορεία που ήταν μεγάλη και επιτυχημένη και προβάλλει την εικόνα καταστολής στα Εξάρχεια. Είναι λάθος. Άλλο μπαχαλάκηδες , άλλο η πορεία.
Η αντίδραση της κυβέρνησης μας προϊδεάζει για το πώς θα αντιμετωπίσει  τις επόμενες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, όταν δηλαδή θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά στην κοινωνία τα μέτρα που ψηφίζει σωρηδόν. Μάλλον θα χρειαστούν και άλλους επικοινωνιολόγους . Γιατί η στρατιά που έχουν τώρα δεν αρκεί…

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.