Οδηγίες προς βουλευτές, αναλυτές και δημοσιογράφους για τα ρούχα της πρωθυπουργικής συζύγου Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, έδωσε η ΝΔ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ. Και όμως υπήρξε Non paper για να ξέρουν οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη τι θα λένε όχι για τον Κινέζο Πρόεδρο αλλά για την κα Μαρέβα. Αν ακούσατε κάποιες κυρίες στις life style  εκπομπές ραδιοφώνου και τηλεόρασης, οι ΟΔΗΓΙΕΣ έπιασαν τόπο. Όπως έπιαναν τόπο επι 4 χρόνια προεκλογικά, που και τότε οι ατάκες και οι παρατηρήσεις (και) στις life style εκπομπές έσταζαν δηλητήριο π.χ. για την Μπέτυ Μπαζιάνα και μέλι για κάθε τι ΝΔδημοκρατικό.Το Non Paper : «Επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά. Θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του κ. Μαρέβα Μητσοτάκη.
Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε να φορέσει ένα πράσινο παλτό που αγόρασε πρόσφατα από την Κίνα, κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της COSCO, προκειμένου να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον Κινέζο Πρόεδρο. Πρόκειται για μια χειροποίητη δημιουργία, που ανακάλυψε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κίνα στο M50 Creative Park στη Σαγκάη. (Η περιοχή Μ50 είναι αφιερωμένη στην σύγχρονη τέχνη. Είναι γεμάτη από καταστήματα τέχνης και εκθεσιακούς χώρους. Η επωνυμία της δημιουργού είναι Oshadai). Το παντελόνι επέλεξε να είναι από τον δικό της οίκο μόδας Ζeus + ΔΙΟΝΕ».
Όσο και αν είναι εμετική η προπαγάνδα αυτή, είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει αποδεκτή από ΜΜΕ, από δημοσιογράφους και από κάθε είδους οσφυοκάμπτες της δημόσιας ζωής. Και δυστυχώς καταναλώθηκε και καταναλώνεται από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Η εποχή της γκλαμουριάς χάθηκε λόγω της χρεοκοπίας και των όσων ακολούθησαν. Επιστρέφει μέσα σ ένα κλίμα ηθικής υποταγής στον πλουσιότερο, στον «λαμπερότερο», στον έχοντα εξουσία. Είναι η πιο γλοιώδης και χυδαία προπαγάνδα. 

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.