του Σωτήρη Σιδέρη



 Απρίλιος 2109 ή Απρίλιος 1967;
Διαβάζοντας το κείμενο – παραλήρημα του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου αναρωτιέται κάθε καλόπιστος αν όντως βρισκόμαστε στο 2019 ή παραμονές του πραξικοπήματος του 1967.  Δεν είναι μόνο ο εμετικός ακροδεξιός λόγος του στρατηγού κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που μας κάνει να αναρωτιόμαστε , αλλά κυρίως η απόλυτα εμφυλιοπολεμική ρητορική του.  Είναι μια πρόσκληση σε πραξικόπημα, πρόσκληση σε εμφύλιο , μπορεί και τα δύο. Αλλά η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ για να ανεχθεί έναν ακόμη μισαλλόδοξο στρατηγό .
Το να λέει ο Κωσταράκος ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπό τις εντολές του οποίου υπηρέτησε στο υπουργείο Άμυνας χωρίς να πει ποτέ το παραμικρό, ότι η κυβέρνηση είναι «η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ανεξαρτησία , την εδαφική ακεραιότητα και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας», αποτελεί κατάφωρη προσβολή της  νοημοσύνης και των δημοκρατικών φρονημάτων του ελληνικού λαού και προσβολή για τις ίδιες της Ένοπλες Δυνάμεις.


 Ο λόγος του, ένα κράμα ιδεολογημάτων της  χουντοδεξιάς και της ομάδας Χ του εμφυλίου, προκαλεί αλγεινή εντύπωση, από έναν άνθρωπο που ανδρώθηκε ως αξιωματικός μετά  την προδοσία  της Κύπρου, την κρίση των Ιμίων, την αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου και της πραγματικά κατευναστικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας  για τα οποία φυσικά ουδεμία ευθύνη είχε η Αριστερά , αλλά ο ιδεολογικός πυρετός του στρατηγού δεν του επιτρέπει να το δεχθεί.
Η δε φράση του ότι  «αυτό είναι το πρωτόγνωρο και το απίστευτα ανησυχητικό. Μέχρι τώρα συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε αλλά δεν αμφιβάλλαμε για το εθνικό φρόνημα των κυβερνήσεών μας. Τώρα περιμένουμε τα χειρότερα, τα μη αναστρέψιμα χειρότερα, και πρέπει να τα προλάβουμε και να τα εμποδίσουμε».
Λίγο πολύ με την φράση αυτή και με άλλες εντός του κειμένου του, καλεί σε πραξικόπημα , με την ίδια σχεδόν επιχειρηματολογία που κυριαρχούσε λίγο πριν από το πραξικόπημα του 1967, καθώς μόνο την λέξη «συμμορίτες» δεν χρησιμοποιεί για να εντείνει το κλίμα απειλών κατά της κυβέρνησης. Αλλά ο άθλιος δεν αρκείται σε αυτά. Επιστρέφει από την προχουντική ρητορική στην εμφυλιοπολεμική, με προφανή στόχο να διεγείρει συναισθήματα μίσους για να καταστεί πιο εύπεπτη η αλλεργία του στη δημοκρατία, γιατί στην πραγματικότητα περί αυτού πρόκειται.
Αναφέρει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ
«Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να ανησυχούμε γιατί δεν ξέρουμε τι νέα εθνικά προβλήματα θα μας δημιουργήσει αυτός ο νεοκομμουνιστικός διεθνιστικός ενδοτισμός της κυβέρνησης στο χρόνο που τους απομένει. Η πρώτη πράξη του τετραετούς εθνικού δράματος έληξε με τις Πρέσπες. Το Αιγαίο και τα θαλάσσια όρια εθνικής κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων (ΑΟΖ) φαίνεται να είναι το επίκεντρο και το διακύβευμα της δεύτερης πράξης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καθαρά κομματική κυβέρνηση χωρίς εθνικές ευαισθησίες. Στερείται εθνικού φρονήματος, εθνικών ιδεωδών, εθνικών αξιών. Τα εθνικά συμφέροντα εξετάζονται πάντα κάτω από ένα διεθνιστικό, νεοκομμουνιστικό πρίσμα. Αισθάνεται την ανάγκη να ξεπληρώσει χρέη από τον Εμφύλιο και να υλοποιήσει διεθνιστικές αποφάσεις της «Ολομέλειας» του τότε ΚΚΕ αλλά και εκείνων που πριν τον πόλεμο διαμέλιζαν την Ελλάδα….»
       

Η επόμενη  φάση



Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει στις εκλογές. Προφανώς ο Κωσταράκος ξέρει ότι θα νικήσει η ΝΔ της οποίας θα είναι και υποψήφιος , άρα ξέρει σε τι νερά κινείται και στις μνήμες ποίων απευθύνεται. Δηλαδή είναι και ιδιοτελής ο λόγος του.
Το πρόβλημα το έχει ήδη ο Μητσοτάκης. Ο οποίος με την στάση του, άνοιξε το καπάκι που σκέπαζε την κόλαση και τώρα τα φίδια βγαίνουν ένα ένα και θα τον πνίξουν. Η ΝΔ βρίσκεται σε νέα ιστορική φάση. Κατρακυλάει χωρίς φρένα στον εθνικισμό . Σε  μια επόμενη φάση, όλοι αυτοί που θεωρούν ηρωική πράξη να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», που θεωρούν προδοτική την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως Κωσταράκος, που δήθεν οργίζονται με την εξωτερική πολιτική , είναι οι ίδιοι που θα θέσουν αύριο θέμα συνόρων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία και σίγουρα, αν δεν αλλάξει κάτι στη ΝΔ, θα οδηγήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε νέες τραγωδίες. Γιατί , έχει αποδειχθεί και ιστορικά, ότι οι φασίστες εξαντλούσαν τη γενναιότητά τους σε δήθεν οργή, σε συνθήματα και αναθέματα και μετά έτρεχαν όλοι οι άλλοι πατριώτες, αριστεροί, κεντρώοι και έντιμοι δεξιοί να σώσουν την Ελλάδα.
Αν ο Κωσταράκος εκφράζει τη ΝΔ,  τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο .

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο