Θα περιμέναμε να ακούσουμε την καταδίκη πράξεων παιδεραστίας   και φυσικά της συγκεκριμένης υπόθεσης μετά την πρωτόδικη καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη. Αντ αυτού ακούμε ότι η ηγεσία της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ (!) πως «πολιτικοποιεί» μία ποινική υπόθεση και μετέρχεται μεθόδους «κανιβαλισμού». Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, έσπευσε να "αθωώσει"  τον Νίκο Γεωργιάδη, μιλώντας για «σκευωρία». Και πριν απ΄ αυτό στελέχη της ΝΔ κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας χαρακτήρος για τον Ν. Γεωργιάδη η Άννα Μισέλ-Ασημακοπούλου, ενώ ήταν παρών ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ  Κ. Κυρανάκης.  Ένα τέτοιο έγκλημα δεν ενέχει καμία συλλογική –ομαδική ευθύνη. Όμως είναι η στάση της ΝΔ που προκαλεί ορισμένα ερωτήματα, είναι η εμμονή στην επιθετική ρητορική της, αντί να έχουμε μια απόλυτη καταδίκη των εγκλημάτων σε βάρος μικρών παιδιών.



Ερωτήματα


Ο κ. Γεωργιάδης είχε διπλωματικό διαβατήριο, έτσι έφυγε το 2010, από την Μολδαβία, μετά την αρχική του σύλληψη με τις κατηγορίες της εμπλοκής σε υπόθεση παιδεραστίας. Άρα αυτομάτως οι αρχές της Μολδαβίας ειδοποίησαν και τις ελληνικές αρχές και τον ΟΗΕ και την ΕΕ. Δεν ήταν ένας ιδιώτης που με απλό διαβατήριο εμπλέκεται σε μια υπόθεση και διαφεύγει.
Σημαίνουν ολ αυτά ότι κάποιοι γνώριζαν στο ελληνικό κράτος την υπόθεση, πριν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.  Πως είναι δυνατόν ο κ. Γεωργιάδης να συνεχίσει να είναι στέλεχος της ΝΔ (μετά το 2010) και 5 χρόνια μετά να είναι και επικεφαλής προεκλογικής καμπάνιας; Ναι, δεν υπάρχει δικαστική απόφαση , αλλά  υπάρχει γνώση, υπάρχει υπόθεση, υπάρχουν κατηγορίες.
Ο κ. Γεωργιάδης απομακρύνθηκε από την ΝΔ μετά τις αρχές του 2016. Μετά από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Χωρίς δικαστική απόφαση!

Η υπόθεση από την αρχή

O Νίκος Γεωργιάδης, είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, (επικεφαλής της εκστρατείας του Κ. Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ). Καταδικάστηκε πρωτόδικα για υπόθεση παιδεραστίας και συγκεκριμένα για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, τριών παιδιών ηλικίας 15,16 και 17 ετών. Ποινή 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 20.000 ευρώ πρόστιμο. Πρόκειται για την υπόθεση μεγάλου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανηλίκων που δρούσε στη Μολδαβία και είχε πελάτες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων ήταν αξιωματούχοι και διπλωμάτες που ταξίδευαν στη χώρα για σεξοτουρισμό.
Το 2007, ο Αμερικανός παιδόφιλος Μαρκ Μπιάνκι συνελήφθη και καταδικάστηκε στις ΗΠΑ με 24 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 10 παιδιά στη Μολδαβία. Δύο χρόνια αργότερα, ο βρετανός Ντέιβιντ Μπράιαν καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση για παρόμοια εγκλήματα στην ίδια χώρα.
Το 2010 οι αρχές της Μολδαβίας εξαρθρώνουν το κύκλωμα. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ο Νίκος Γεωργιάδης, η αστυνομία προχωράει στην προσαγωγή του. Τότε βρισκόταν στη Μολδαβία ως απεσταλμένος του ΟΗΕ και της ΕΕ. Παρότι  προσήχθη από την Αστυνομία, επικαλείται τη διπλωματική του ασυλία και τελικά δεν διώκεται. Στο κατηγορητήριο ωστόσο της Εισαγγελίας, αλλά και σε άλλα δικόγραφα, το όνομα και η δράση του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφονται από τα θύματα και τον προαγωγό. Μάλιστα, ένα από τα ανήλικα παιδιά με τα οποία, με βάση τη δικογραφία, ο Νίκος Γεωργιάδης είχε σεξουαλικές επαφές, μίλησε και επίσημα σε δημοσιογράφους, λέγοντας πως βιάστηκε ενώ κοιμόταν.

Κρίσεις και συγκρίσεις

Είναι ενοχλητική (και ναι, ύποπτη) η σιωπή των λαλίστατων ΜΜΕ για την υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη. Ορισμένοι το θέμα στην κυριολεξία το «έθαψαν», την ώρα που κάνουν ευρωπαϊκό «διπλωματικό» θέμα το τσιγάρο του Πολλάκη και μέγα τραπεζικό σκάνδαλο το δάνειο του Πολλάκη.
Όπως είναι ενοχλητική και η δικαστική εξέλιξη και οι συγκρίσεις. Η υπόθεση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, εκδικάζεται μετά από 10 χρόνια. Αρχικώς είχε μπει στο αρχείο (2011), λόγω δημοσιογραφικών αποκαλύψεων (Hot Dog- Βαξεβάνης) ξαναήρθε στην επιφάνεια και τελικώς έφτασε στο δικαστήριο. Η πρωτόδικη απόφαση  έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (28 μήνες, 20.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς φυλάκιση). Την ίδια εποχή δύο καθαρίστριες για πλαστογραφία απολυτηρίου Δημοτικού, «εξαπάτηση του δημοσίου με δόλο» καταδικάζονται με κάθειρξη 10 και 8 ετών, η μία οδηγήθηκε στην φυλακή πριν υπάρξει κατακραυγή και παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Εξαπάτησαν το δημόσιο για να καθαρίζουν απόπατους, και καταδικάστηκαν με την σκληροτέρα των ποινών. Η «ασέλγεια» σε βάρος μικρών παιδιών,  πέφτει στους 28 μήνες. Έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η καταδίκη 13 ετών φυλάκισης για τον δικηγόρο Π. Μαντούβαλο, είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και η υπόθεση μαύρου χρήματος με τον κ. Μαντέλη είχε επίσης ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι πρωτόδικες καταθέσεις των λευκών κολάρων έχουν συνήθως ανασταλτικό χαρακτήρα. Των καθαριστριών όχι!
Τελικώς είναι ο Βίκτωρ Ουγκώ πάντα επίκαιρος;



Απόψεις

Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΟ Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε σε μια φυλακή της Αρκτικής, θύμα ενός δικτάτορα που δεν ανέχεται την κριτική και την αμφισβήτηση. Τυραννικά καθεστώτα που στηρίζονται από τη Δύση εξοντώνουν χιλιάδες. Είναι ο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο εκσκαφέας του κομματικού υπεδάφους και ιδανικός στη δημιουργία μηχανισμών. Η αποχώρησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτικό... πλήρες κείμενο