Για την καταδίκη, αν και με εξαιρετικά μικρή ποινή, του Κώστα Λεμενιτάκη που στις 22 Μαρτίου 2016 εκτέλεσε τη σύζυγο του την Έφη Τσιχλάκη μέσα στο σπίτι τους στην Καμάρα Χανίων και παρουσίασε σε όλους τη γυναικοκτονία ως αυτοκτονία δικαιολογώντας μάλιστα την αυτοχειρία, επειδή η γυναίκα του δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, μίλησε Στο Κόκκινο μετά την καταδίκη του δολοφόνου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων χθες ο συνήγορος της οικογένειας Εμμανουήλ Αθανασίου.


Ο κ. Αθανασίου, που είναι και ξάδερφος της δολοφονημένης, μίλησε ξανά για τις απειλές που δέχτηκαν πριν και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης πρωτόδικα, για το «άρωμα μαφίας» για τις απαντήσεις που λάμβαναν «περί ισχυρής οικογένειας» καθώς ο δολοφόνος εργάζεται στην ασφάλεια, ως μπράβος της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη. «Θα σε βρούνε σε χαντάκι μου λέγανε τόσοι άνθρωποι εδώ στην Κρήτη» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε φτάσει σε αυτό το νησί να ζούμε σκηνές Κολομβίας».
O δικηγόρος τόνισε πως ουσιαστικά η τοπική κοινωνία στην Κρήτη όλα αυτά τα χρόνια δεν ξεσηκώθηκε παρά την αθώωση πρωτόδικα του δράστη και αποδεχόταν τις πρακτικές μαφίας εκ μέρους του καταδικασθέντος πλέον και των συνηγόρων του προς τα μέλη της οικογένειας, τους μάρτυρες, όσους ερευνούσαν την υπόθεση.
Περίμενα να έχουν παρέμβει οι εισαγγελικές αρχές για το θέμα των απειλών, εξήγησε ο κ. Αθανασίου και τόνισε «Ζητάμε από τους απλούς πολίτες σε αυτό το νησί να κάνουνε τι; Να γίνουνε ήρωες; Να καταθέτουν σε ποινικές δίκες όταν απειλούνται τα μέλη της οικογένειας τους;» και «Ζητάμε από τους ενόρκους να αποφασίσουν ανεξάρτητα σε τέτοιες περιπτώσεις; Ποιο είναι το πρόγραμμα προστασίας ενόρκων σε αυτή τη χώρα;».


Εξήγησε ότι ακόμα και σήμερα το όνομα του γυναικοκτόνου του Κώστα Λεμενιτάκη, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, δεν αναφέρεται στα ΜΜΕ και πως πρωτόδικα ακούστηκαν τερατώδεις δικαιολογίες για τις συνθήκες θανάτου της Έφης Τσιχλάκη.
Τα προφανή ψέματα του ήταν αυτά που οδήγησαν τώρα στην καταδίκη του. Μάλιστα οι δικηγόροι του, όπως είπε ο κ. Αθανασίου τρεις φορές στο δικαστήριο έκαναν χρήση του ονόματος της πανίσχυρης οικογένειας στην οποία εργάζεται ο Λεμενιτάκης.
«Εγώ αν ήμουν στη θέση της ισχυρής οικογένειας θα τα έβαζα με τους δικηγόρους του, που χρησιμοποιούν το όνομα μου στην αίθουσα του δικαστηρίου σε ποινική δίκη». Μάλιστα εξήγησε ότι οι συνήγοροι του κατηγορούμενου τραμπούκιζαν τους πραγματογνώμονες γι’ αυτό και η δίκη στο Εφετείο διεκόπη, η έδρα αποχώρισε και συνεχίστηκε αργότερα η εκδίκαση.
Όπως είπε ο κ. Αθανασίου για τη δολοφονία σκύλου έχουμε κάθειρξη 10 ετών και για τον φόνο της γυναίκας αυτός ο δολοφόνος θα μείνει τρία χρόνια στη φυλακή αν και επί πέντε χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος και κορόιδευε τους πάντες, τις αρχές, την οικογένεια, τη χώρα. Αυτό είναι σκάνδαλο και πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές για να γίνει αναίρεση για το ύψος της ποινής.
 
Μάλιστα μίλησε για τις σουρεαλιστικές καταστάσεις που βίωσαν καθώς στο πρωτόδικο δικαστήριο στο Ρέθυμνο εισαγγελέας της έδρας για τις απειλές σε βάρος του κ. Αθανασίου ισχυρίστηκε ότι ίσως τις δέχεται εξαιτίας της δράσης του στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και στο Ιράν!
Πηγή ΑΥΓΗ
 

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο