Πρώτη νίκη της Ελένης Τουλουπάκη ή πρώτη ήττα των διωκτών της , φυσικά και της κυβέρνησης συνιστά  η είδηση ότι το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου  έκρινε κατ' αρχήν βάσιμες τις δύο προσφυγές της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της Τουλουπάκη Βασίλης Χειρδάρης μετά τις πρόσφατες έγγραφες απαντήσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και τις επίσημες καταχωρήσεις των προσφυγών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ξεκινήσει τη διαδικασία  εξέτασης των σοβαρών καταγγελιών της.
Όπως είναι γνωστό, ένα ολόκληρο σύστημα κινητοποιήθηκε προκειμένου να ενοχοποιήσει την Τουλουπάκη με στόχο να καταδειχθεί ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις, δεν είναι σκάνδαλο , αλλά σκευωρία. Είναι γνωστές οι δηλώσεις Άδωνη Γεωργιάδη και άλλων ότι πρέπει να πάει φυλακή , είναι επίσης γνωστή η διάρρηξη του σπιτιού της και η υπονόμευση του έργου της. Μετά μάλιστα και την δίωξή της η Τουλουπάκη κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , με δύο καταγγελίες που αφορούν παραβιάσεις του τεκμηρίου αθωότητας από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και δίκαιης δίκης κατά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του συνηγόρου της, Βασίλη Χειρδάρη, έχουν ήδη γίνει οι επίσημες καταχωρήσεις των δύο προσφυγών και το δικαστήριο του Στρασβούργου θα ξεκινήσει τη διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών. Οι καταγγελίες αφορούν τον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς, παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της από εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Είναι μια πρώτη νίκη της Τουλουπάκη και της δικαιοσύνης. Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα πάσχει, αυτό δείχνει και η εξέλιξη στο Στρασβούργο. Αν το διαβάσουμε αυτή την εξέλιξη πολιτικά, είναι η πρώτη ήττα της διαφθοράς, των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Νοβάρτις και των διωκτών της εισαγγελέως. Και αν η Τουλουπάκη δικαιωθεί στο Στρασβούργο, κάποιοι ίσως θα χάσουν τον ύπνο τους μετά.
Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Πλεύρης και ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκαν; Φυσικά και ενημερώθηκαν. Αν το  δικαστήριο ήταν αρνητικό στις προσφυγές θα γίνονταν πάρτι στην Αθήνα. Η σιωπή τους ….φωνάζει..

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.