Πρέπει όμως να δοθεί και μια απάντηση για την τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο από τις ελληνικές αρχές! Πως βρέθηκε πάνω από το νησί το τουρκικό drone,   πάνω από το έδαφος του Καστελόριζου σε τόσο χαμηλό ύψος; Δεν το πήρε χαμπάρι κανείς, στο καλύτερο φυλασσόμενο νησί και ειδικά σ αυτή την περίοδο;  Και αφού  πέρασε αυτό με μπογιές και εμβατήρια, θα περάσουν και άλλα;


Εκτός από την πρόκληση υπάρχει για μία ακόμα φορά μια δοκιμή αντανακλαστικών και επιλογών. Πάνω από το έδαφος σε τόσο χαμηλό ύψος, θα έπρεπε να είχε υπάρξει αντίδραση. Και μάλιστα σ ένα ιπτάμενο αντικείμενο χωρίς διακριτικά.
Η πρόκληση τούρκων στο Καστελόριζο το Σάββατο, δείχνει  το πόσο εύκολα  μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Οι τούρκοι προκαλούν , προβοκάρουν επιζητώντας ουσιαστικά μια απάντηση ώστε να προκληθεί θερμή διένεξη. Είναι τούρκοι που έριξαν κόκκινη μπογιά πάνω σε ελληνική σημαία (ζωγραφισμένη στα βράχια) στην ακτή του Καστελόριζου και ταυτόχρονα έστειλαν drones  πάνω από το νησί για να ακουστεί ένα στρατιωτικό εμβατήριο. Η Αθήνα ζητά άμεση διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων και ο Μ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι μπορεί αν γίνει η έρευνα από κοινού. Τα κόλπα όμως του Τσαβούσογλου δεν μπορεί να  γίνουν αποδεκτά. Γιατί η πρόκληση δεν έγινε από… κοινού. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς  ότι οι συνοριοφύλακες ή λιμενικοί τούρκοι δεν πήραν χαμπάρι ποιος έστειλε τα drοnes και ποιος ευθύνεται για την προβοκάτσια.


Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.