Στην Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου κκ της ΝΔ πήγατε; Γιατί δεν πήγατε και στην Γιορτή (εθνική Γιορτή) του Πολυτεχνείου;  Αν τιμάτε τον αγώνα κατά του γερμανικού και ιταλικού φασισμού και ναζισμού, είστε υποκριτές που συνεργάζεστε με την Γερμανία και την Ιταλία; Που δέχεστε τα «πακέτα» και κάνετε χαρούλες όταν βλέπετε Γερμανό επενδυτή; Ήταν αναμενόμενο η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου, να προκαλέσει αυτή την επικοινωνιακή υποκρισία από τη ΝΔ και από το ΚΙΝΑΛ. Ακόμα και από το ΚΚΕ που επιθυμεί να είναι το μόνο αριστερό κόμμα στη Γή.


Όμως αυτό που στο βάθος ενοχλεί είναι η ίδια η επέτειος του Πολυτεχνείου. Είναι η συμμετοχή του κόσμου, η οποία ήταν μια απάντηση στην προσπάθεια επιστροφής σ ενα  αστυνομικό  κράτος. Η συμμετοχή στην φετινή εκδήλωση είναι απάντηση στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, στο χωρίς νόημα τσαμπουκά που δήθεν είναι πολιτική κατά των μπαχαλάκηδων.

Οι απέναντι και η υποκρισία τους


Πάνω απ όλα όμως το ίδιο το Πολυτεχνείο ενοχλεί γιατί θυμίζει σε πολλούς ότι δεν ήταν όλοι κατά της χούντας. Ολ αυτά τα χρόνια το Πολυτεχνείο δεν είναι σε όλους αρεστό, δεν το θεωρούν δική τους εθνική γιορτή. Είναι όλοι αυτοί που ήταν απέναντι , που δεν υποστηρίζουν τους αγώνες του ελληνικού λαού. Είναι αυτοί που αποδέχονται ως αγωνιστές τους συνεργάτες των Γερμανών (τότε) και τις φιλοχουντικές ιδέες. Και φτάσαμε στο σημείο τώρα να το λένε ανοικτά.
Και επειδή πήραν φόρα από τον ενθουσιασμό τους για την εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης, υποστήριξαν και τις άλλες…αξίες που υποστηρίζουν. Ο λόγος για στελέχη της ΝΔ και άλλων νεοφιλεύθερων  παραγόντων, οι οποίοι ζητούν να καταργηθεί η επέτειος  του Πολυτεχνείου. Διαβάζουμε ότι «Είναι μια εκδήλωση που δεν προσφέρει στην πρόοδο της χώρας και πρέπει να καταργηθεί με συνοπτικές διαδικασίες». Η το νέο ευφυολόγημα ότι το Πολυτεχνείο ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο, ήρθε ο Ιωαννίδης και έτσι χάσαμε….την Κύπρο. Η ηγεσία της ΝΔ μετά τις πρώτες ώρες του ενθουσιασμού για το νόμος και τάξη, όταν άρχισαν να φεύγουν οι «ρουκέτες» για «το ξύλο που θα πέσει ….γλυκά» ή για τα όπλα μαζικής καταστροφής που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ και πολλά ακόμα, έδωσε εντολή κάπως να περιοριστούν οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού. Όμως πρόκειται για ζήτημα πολιτικής και όχι περιστασιακό. Καταβάλλεται προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία της χώρας. Να αλλοιωθούν τα γεγονότα , να δοθούν άλλες εξηγήσεις. Έτσι η αντίσταση στον φασισμό έγινε …εθελοντισμός και η αντίσταση κατά της χούντας …καταστροφή της Κύπρου. Πάνε καλά, πάνε μπροστά….

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.