Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση, ίσως καταλυτική για τη διαμόρφωση του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μέλλοντός της, ιδιαίτερα για το μέλλον της Δικαιοσύνης στον τόπο μας. Το σκάνδαλο NONARTIS είναι τεραστίων διαστάσεων καθώς εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς –Πικραμένος), οκτώ υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δεκάδες γιατροί και παράγοντες που έδρασαν στον χώρο της υγείας και τους οποίους θα μάθουμε στην πορεία, καθώς έχει συνταχθεί χωριστή δικογραφία.


Η ΝΔ ήδη επέλεξε στρατόπεδο. Όχι την στήριξη στην Δικαιοσύνη, την οποία κανονικά όφειλε να παροτρύνει και να στηρίξει για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, αλλά επέλεξε την στήριξη προς όσους εμπλέκονται . Είναι πρωτοφανές για τα διεθνή πολιτικά πράγματα αυτά που συμβαίνουν με τη ΝΔ. Στήριξε  τα διαπλεκόμενα  και διεφθαρμένα ΜΜΕ , στήριξε τις δυνάμεις της χρεοκοπίας, δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη που της αναλογεί και να αυτοκαθαρθεί ,  στήριξε ένα σαθρό τραπεζικό σύστημα , στήριξε την ανομία και το πελατειακό κράτος, πολέμησε και πολεμά κάθε ιδέα, ενέργεια και πρωτοβουλία για διαφάνεια και δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.


Για μια ακόμη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν είναι απλά όμηρος των παρασιτικών μηχανισμών της ΝΔ. Πλέον έχει ενσωματωθεί στην λογική υπεράσπισής τους και έτσι θα κινείται στο μέλλον. Πολιτικά και ιδεολογικά είναι εγκλωβισμένος στην ακροδεξιά ατζέντα, στρατηγικά όμως είναι έρμαιο του διεφθαρμένου κατεστημένου που αποτελείται από τη ΝΔ και στελέχη του ΠΆΣΟΚ που κινούνται στην ίδια γραμμή , με την ίδια τακτική.


Ο ΣΥΡΙΖΑ επανατοποθετείται στο κάδρο της ηθικής δύναμης. Μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν χρεώνεται σκάνδαλα, δεν κατηγορείται για διαφθορά, η διαπλοκή του με ορισμένους επιχειρηματίες είναι μεν υπαρκτή , αλλά δεν είναι σκανδαλώδης, γι αυτό και αναβαπτίζεται στην λαική κολυμπήθρα ως δύναμη αλλαγής και κάθαρσης.
Είναι υποχρεωτικό πλέον, τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως οι δυνάμεις της αριστεράς, να τοποθετηθούν υπεύθυνα στο σκάνδαλο NONARTIS. Κανείς δεν δικαιούται να μείνει αμέτοχος, ούτε παρατηρητής των εξελίξεων. Αυτό αφορά και το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά που έχουν ηθικό, πολιτικό και ιδεολογικό καθήκον να πάρουν θέση και να επιλέξουν στρατόπεδο. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για την αριστερά να επιτεθεί και να αποτελειώσει το παλιό μεταπολιτευτικό καθεστώς και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία και πολιτική.
Οι ημέρες και οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολοι. Θα δοθεί η τελική μάχη μεταξύ ενός συστήματος που γίνεται εθνικά επικίνδυνο καθώς πνέει τα λοίσθια και μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα.  Ούτε έχει καταδικαστεί κανείς, ούτε υπάρχουν αποδείξεις ενοχής για οποιονδήποτε, κατά συνέπεια είναι ανάγκη να στηριχθεί η Δικαιοσύνη για να επιτελέσει το έργο της.


Η ΝΔ και οι σύμμαχοί της θα κάνουν λυσσαλέο αγώνα να προκαλέσουν εκλογές  , με στόχο να τις κερδίσουν και να κλείσουν τον φάκελο της NONARTIS.  Αυτό υπονοεί δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση οφείλει να είναι έτοιμη για να δώσει τον δικό της αγώνα. Να ανασυγκροτήσει τον προοδευτικό –δημοκρατικό χώρο, να περιορίσει τα λάθη της, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό υπεύθυνα για να τον έχει με το μέρος της και να συμμαχήσει με τις δυνάμεις που θέλουν κάθαρση και Δικαιοσύνη.
Οι κραυγές των εμπλεκομένων δεν είναι κραυγές αθώων και προς το παρόν ούτε ενόχων. Είναι κραυγές ενός συστήματος που θεωρούσε ότι ουδείς έχει δικαίωμα να τους κρίνει, να τους ελέγχει , να τους ανακρίνει ή να τους κατηγορήσει για οτιδήποτε. Θεωρούν ότι έχουν το ακαταδίωκτο, ότι είναι αδιανόητο αυτοί που είχαν τα κλειδιά της χώρας επί δεκαετίες να διώκονται. Και μόνο γι αυτούς τους λόγους, είναι επιβεβλημένο να απονεμηθεί Δικαιοσύνη. Αντίθετα με όσα ισχυρίζονται οι παρασιτικές δυνάμεις, η Δικαιοσύνη δεν διχάζει, αντίθετα είναι ισχυρό ενοποιητικό στοιχείο μιας υγιούς κοινωνίας. 


Έστω και δύσκολα, έστω και αν υπάρξουν εντάσεις , είναι εθνική ανάγκη να λογοδοτήσουν όλοι. Χωρίς εξαίρεση. Μόνο έτσι θα ανασάνει η χώρα, θα αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και θα μπορέσει η χώρα να απελευθερωθεί και να λειτουργήσει δημοκρατικά.  

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο