Του Στράτου Βαλτινού

 Ήταν ένα τεράστιο έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Ούτε εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά του Μπους και του Μπλερ. Ένα εκατομμύριο νεκρούς μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες παιδιά, άλλους τόσους εκτοπισμένους , μια χώρα κατεστραμμένη  και διχασμένη άφησαν πίσω τους οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους με τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Το οποίο κατέστρεψαν χρησιμοποιώντας συνειδητά ψέματα ότι κατασκεύαζε  όπλα μαζικής καταστροφής.  Και αφού σταμάτησε ο πόλεμος , οι Αμερικανοί άφησαν πίσω τους τόση κρίση που μέσα από αυτή αναδύθηκε ο ISIS  και ο πόλεμος συνεχίστηκε μέχρι την Συρία που ακόμη υποφέρει. Οι εγκληματίες δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Κανένα Ποινικό Δικαστήριο δεν στήθηκε , ποιος θα τολμούσε να παραπέμψει τον Αμερικανό πρόεδρο ως εγκληματία πολέμου. Να θυμίσουμε πως και τυπικά ο πόλεμος κατά του Ιράκ ήταν παράνομος καθώς δεν υπήρχε καμία απόφαση του ΟΗΕ που να τον δικαιολογεί.
Όλοι αυτοί που ωρύονται σήμερα για την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι οι ίδιοι, όπως είναι ίδια και τα δυτικά ΜΜΕ, που χειροκροτούσαν την παράνομη εισβολή στο Ιράκ. Είναι οι ίδιοι που έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν , που έχουν υιοθετήσει απίστευτες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και εξοπλίζουν μέχρι τα δόντια την Ουκρανία.
Αν θέλουμε δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο, οφείλουμε να καταδικάσουμε, να συλλάβουμε και να δικάσουμε τον Πούτιν . Οφείλουμε όμως να κάνουμε το ίδιο και για τις ΗΠΑ ή έστω να απολογηθεί κάποιος γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν εγκλήματα που υιοθετούμε και εγκλήματα που καταδικάζουμε.


Ο κόσμος δεν θα γίνει ποτέ πιο δίκαιος, όσο η πολιτική τυφλότητα της Δύσης και η μισαλλοδοξία της  καθοδηγεί την συμπεριφορά της. Αυτός ακριβώς ο κυνισμός και η επιθετικότητα οδηγεί σε ανατροπή των παγκόσμιων ισορροπιών με την στρατηγική συμμαχία Ρωσίας -Κίνας, την προσέγγιση της Κίνας από μεγάλες χώρες ότι το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, ενώ και η ΕΕ τρέχει στο Πεκίνο για να αποσοβήσει μια νέα κρίση που θα την διαλύσει κυριολεκτικά...


Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...