Του Στράτου Βαλτινού

Κλονίστηκε δήθεν ο Νίκος Δένδιας και διέταξε εν ριπή οφθαλμού ΕΔΕ, όταν οι Times Νέας Υόρκης αποκάλυψαν ότι μέσω ΥΠΕΞ έγινε εξαγωγή του  Pretador στη Μαδαγασκάρη. Ο κύριος που υπέγραψε την εξαγωγή ενός παράνομου λογισμικού, αντί να τιμωρηθεί , αντί να παρέμβει η δικαιοσύνη, επιβραβεύθηκε.

Αφού ο πρωθυπουργός τον κάλυψε πλήρως, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Σμυρλής  τοποθετήθηκε, προφανώς με απόφαση του πρωθυπουργού, στη θέση του  αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΝΔ,  αρμόδιος για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των επερχόμενων εκλογών.
Ο μονίμως εμβρόντητος Νίκος Δένδιας, που υπάρχει στην πολιτική είτε ως ταξιδιώτης, είτε χάρις στην πλήρη στήριξή του από τον Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλο  και την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξακολουθεί να είναι άφωνος στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών που βάζει την Ελλάδα στην λίστα των αυταρχικών καθεστώτων. Όμως ο Δένδιας οφείλει να ανακοινώσει , που βρίσκεται η ΕΔΕ που διέταξε. Και να μας πει δηλαδή ποιός έδωσε την εντολή να εξαχθεί το Predator. Ο πρωθυπουργός, ο ίδιος; δηλαδή να μάθουμε, περίπου, ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα.
Τόσο δύσκολο είναι; όχι δεν είναι δύσκολο. Άθλιο είναι και μέρος της κυβερνητικής αθλιότητας ανήκει δικαιωματικά στον Δένδια.
Και ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ μια λεπτομέρεια: η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διακριθεί για την πολύ σωστή και μεθοδική δουλειά στη βουλή. Αφού ο Γ. Κατρούγκαλος δεν θέλει να χαλάσει τις άριστες σχέσεις που έχει με τον Ν. Δένδια, ας αναλάβει το κόμμα την πρωτοβουλία να ζητήσει την κατάθεση της ΕΔΕ στη βουλή. Δικαιοσύνη παντού, συμφωνούμε...

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...