Του Στράτου Βαλτινού

Σαν υπόγειο ποτάμι που σύντομα θα σπάσει τα φράγματα και θα ξεχυθεί  στις πόλεις και τα χωριά,  κυλάει η οργή της κοινωνίας. Στα θέατρα ,σηκώνουν πανό και ο κόσμος φωνάζει, “είναι βιαστής” γιατί ο Λιγνάδης είναι ελεύθερος.  Στα καμένα ξεσηκώνονται  για τον κυνισμό των άριστων.

Στους λογαριασμούς ρεύματος, στη βενζίνη και το φυσικό αέριο, στα δώρα στους ολιγάρχες, στις διακοπές που δεν μπορούν να κάνουν, στους μισθούς που είναι καθηλωμένοι, στην ακρίβεια που τσακίζει , η Ελλάδα παλεύει.  
 Ένα δισεκατομμύριο επτακόσια τρία εκατομμύρια ευρώ  ανέρχονται τα πραγματικά υπερκέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα  ο τομέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Η κυβέρνηση αντιστέκεται. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα σπάνιο, φταίει η κλιματική αλλαγή. Όταν δεν  φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίει η Δικαιοσύνη που βγάζει άθλιες αποφάσεις για τη Νοβάρτις ή για τον Λιγνάδη. Όταν δεν φταίνει η Δικαιοσύνη φταίει το Πολυτεχνείο. Όταν δεν φταίει το Πολυτεχνείο φταίει το 2015.
Να δείτε που τις επόμενες ημέρες θα δούμε δημοσκοπήσεις ότι για όλα αυτά μόνο η κυβέρνηση δεν φταίει. Ότι είναι ανέγγιχτη από τον Λιγνάδη, τη Νοβάρτις, τον Συρίγο, τον Κυρανάκη, την Μενδώνη, τον Σκυλακάκη, τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη,  τον Μηταράκη, τη Βούλτεψη,τον Γεραπετρίτη ….
Όχι δεν ξεχάσαμε τον Μωυσή. Τον αφήσαμε τελευταίο γιατί μέχρι τώρα τον έκρινε ο Θεός. Τώρα θα τον κρίνουν οι πολίτες. Και θα είναι ανελέητοι. Θα μείνουν με τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις στο χέρι. Γι αυτό και θυμηθήκαμε τον Γιάννη Ρίτσο. Η ρωμιοσύνη, εκεί που πάει να σκύψει, νάτη πετιέται….

Υδρόγειος

 • Ο κόσμος ανάποδα: παλαιστινιακό κράτος θέλει το Ισραήλ!

   Το παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε το Ισραήλ αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των παλαιστινίων να έχουν δικό τους κράτος και μάλιστα από το βήμα του ΟΗΕ. Ο κόσμος πάλλεται από πολέμους, διενέξεις, εντάσεις και αναζητήσεις μέσα σε ένα γκρίζο περιβάλλον....

 • Ιράν: δεν είναι διαμαρτυρία, είναι επανάσταση

   Οι διαμαρτυρίες για το θάνατο μιας νέας κοπέλας στα χέρια της αστυνομίας ηθών της Τεχεράνης εξελίσσονται πλέον σε εξέγερση σε όλη τη χώρα κατά του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν.

 • Ισραήλ -Τουρκία: αλλαγή σελίδας με φόντο την Ελλάδα

  Η αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Ισραήλ -Τουρκίας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου με την  πρώτη,  μετά από 14 χρόνια, συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών, του πρωθυπουργού Λαπίντ με τον Πρόεδρο Ερντογάν.

 • Βραζιλία -Σουηδία: οι δύο κόσμοι και η νέα δυστοπία

  Στη Βραζιλία ο Λούλα επιστρέφει δικαιωμένος. Είναι ο ηγέτης , ο οποίος μέσα από ένα σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρα,  σχεδόν ανατράπηκε,  φυλακίστηκε με ψευδείς όπως αποδείχθηκε κατηγορίες και τον διαδέχθηκε ο ακροδεξιός Μπολσονάρου .