Του Στράτου Βαλτινού

Σαν υπόγειο ποτάμι που σύντομα θα σπάσει τα φράγματα και θα ξεχυθεί  στις πόλεις και τα χωριά,  κυλάει η οργή της κοινωνίας. Στα θέατρα ,σηκώνουν πανό και ο κόσμος φωνάζει, “είναι βιαστής” γιατί ο Λιγνάδης είναι ελεύθερος.  Στα καμένα ξεσηκώνονται  για τον κυνισμό των άριστων.

Στους λογαριασμούς ρεύματος, στη βενζίνη και το φυσικό αέριο, στα δώρα στους ολιγάρχες, στις διακοπές που δεν μπορούν να κάνουν, στους μισθούς που είναι καθηλωμένοι, στην ακρίβεια που τσακίζει , η Ελλάδα παλεύει.  
 Ένα δισεκατομμύριο επτακόσια τρία εκατομμύρια ευρώ  ανέρχονται τα πραγματικά υπερκέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα  ο τομέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Η κυβέρνηση αντιστέκεται. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα σπάνιο, φταίει η κλιματική αλλαγή. Όταν δεν  φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίει η Δικαιοσύνη που βγάζει άθλιες αποφάσεις για τη Νοβάρτις ή για τον Λιγνάδη. Όταν δεν φταίνει η Δικαιοσύνη φταίει το Πολυτεχνείο. Όταν δεν φταίει το Πολυτεχνείο φταίει το 2015.
Να δείτε που τις επόμενες ημέρες θα δούμε δημοσκοπήσεις ότι για όλα αυτά μόνο η κυβέρνηση δεν φταίει. Ότι είναι ανέγγιχτη από τον Λιγνάδη, τη Νοβάρτις, τον Συρίγο, τον Κυρανάκη, την Μενδώνη, τον Σκυλακάκη, τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη,  τον Μηταράκη, τη Βούλτεψη,τον Γεραπετρίτη ….
Όχι δεν ξεχάσαμε τον Μωυσή. Τον αφήσαμε τελευταίο γιατί μέχρι τώρα τον έκρινε ο Θεός. Τώρα θα τον κρίνουν οι πολίτες. Και θα είναι ανελέητοι. Θα μείνουν με τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις στο χέρι. Γι αυτό και θυμηθήκαμε τον Γιάννη Ρίτσο. Η ρωμιοσύνη, εκεί που πάει να σκύψει, νάτη πετιέται….

Υδρόγειος

 • Το θρησκευτικό μίσος φέρνει μεσαιωνικό σκοτάδι

  Εμπρηστικές επιθέσεις κατά σχολικών κτιρίων από φανατικούς χριστιανούς και ακροδεξιούς έγιναν στο Βέλγιο, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε την εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση. Ο φασιστοειδής χριστιανισμός -ακόμη χειρότερος και ο ισλαμισμός -...

 • Ρωσία -Βόρεια Κορέα τρομάζουν τη Δύση

  Αφού περαμέρισαν τις αρχικές ανοησίες , περί του επαίτη Πούτιν, τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν σημάνει συναγερμό για να μάθουν και να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Ρώσου Προέδρου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

 • Πούτιν … μέχρι θανάτου

  Πλώρη για νέα θητεία βάζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ  Πούτιν  ενόψει των εκλογών του επομένου έτους. Παρά τον πόλεμο προπαγάνδας και την διασπορά φημών από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία ότι θα ανατραπεί, ότι θα δολοφονηθεί ή ότι είναι βαριά...

 • Η αντεπίθεση της Ινδίας είναι παγκόσμια -"δεξαμενή σκέψης" το επιβεβαιώνει

  Σειρά γεγονότων , διεθνών αναλύσεων και εκτιμήσεων φέρνουν την Ινδία στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Η δεξαμενή σκέψης  Chatham House, κάνει λόγο για χρονιά  οροσήμων,  ενώ στη διάρκεια της G20, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο...