Του Στράτου Βαλτινού

Σαν υπόγειο ποτάμι που σύντομα θα σπάσει τα φράγματα και θα ξεχυθεί  στις πόλεις και τα χωριά,  κυλάει η οργή της κοινωνίας. Στα θέατρα ,σηκώνουν πανό και ο κόσμος φωνάζει, “είναι βιαστής” γιατί ο Λιγνάδης είναι ελεύθερος.  Στα καμένα ξεσηκώνονται  για τον κυνισμό των άριστων.

Στους λογαριασμούς ρεύματος, στη βενζίνη και το φυσικό αέριο, στα δώρα στους ολιγάρχες, στις διακοπές που δεν μπορούν να κάνουν, στους μισθούς που είναι καθηλωμένοι, στην ακρίβεια που τσακίζει , η Ελλάδα παλεύει.  
 Ένα δισεκατομμύριο επτακόσια τρία εκατομμύρια ευρώ  ανέρχονται τα πραγματικά υπερκέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα  ο τομέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Η κυβέρνηση αντιστέκεται. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα σπάνιο, φταίει η κλιματική αλλαγή. Όταν δεν  φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίει η Δικαιοσύνη που βγάζει άθλιες αποφάσεις για τη Νοβάρτις ή για τον Λιγνάδη. Όταν δεν φταίνει η Δικαιοσύνη φταίει το Πολυτεχνείο. Όταν δεν φταίει το Πολυτεχνείο φταίει το 2015.
Να δείτε που τις επόμενες ημέρες θα δούμε δημοσκοπήσεις ότι για όλα αυτά μόνο η κυβέρνηση δεν φταίει. Ότι είναι ανέγγιχτη από τον Λιγνάδη, τη Νοβάρτις, τον Συρίγο, τον Κυρανάκη, την Μενδώνη, τον Σκυλακάκη, τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη,  τον Μηταράκη, τη Βούλτεψη,τον Γεραπετρίτη ….
Όχι δεν ξεχάσαμε τον Μωυσή. Τον αφήσαμε τελευταίο γιατί μέχρι τώρα τον έκρινε ο Θεός. Τώρα θα τον κρίνουν οι πολίτες. Και θα είναι ανελέητοι. Θα μείνουν με τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις στο χέρι. Γι αυτό και θυμηθήκαμε τον Γιάννη Ρίτσο. Η ρωμιοσύνη, εκεί που πάει να σκύψει, νάτη πετιέται….

Υδρόγειος

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.