Του Στράτου Βαλτινού


Δεν έχουν το Θεό τους . Το να βαφτίζουν “to manifesto” μια νέα δεξιά εφημερίδα, δεν είναι προσβολή  μόνο προς τους  Αριστερούς , ιδεολόγους των διακηρύξεων, των πραγματικών μανιφέστων διανοουμένων ,  κομμάτων και ανθρώπων που αγωνίστηκαν να αλλάξουν τον κόσμο από την εποχή της φεουδαρχίας ακόμη.



Είναι προσβολή και για την δική τους παράταξη, της ιδεολογίας των σαλονιών, των τραπεζών , του κεφαλαίου γενικότερα, που υπηρετούν τις ίδιες πάνω κάτω δεκαετίες . Αλλά τι είναι αυτό που οδηγεί μια εφημερίδα που από τα πρώτα φύλλα της κυκλοφορίας της είναι ορκισμένη αντιΣΥΡΙΖΑ και να κάνει υποτίθεται δημοσιογραφία κλέβοντας έναν ιστορικό τίτλο -ιδεολογία που ανήκει στην Αριστερά, είτε τους αρέσει , είτε όχι;.
Να είναι κόμπλεξ; να είναι ειρωνεία ή κυνισμός; να είναι άραγε δείγμα της κατάρρευσης των δεξιών αφηγημάτων, σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζονται να κλέβουν λέξεις -σύμβολα αγώνων , σκέψης και ιδεολογιών;
Ότι και να είναι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να το ερευνήσουμε. Από μόνη της η εικόνα είναι τόσο ευτελής που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα μειδίαμα. Που να υποδηλώνει πως ότι και να κλέψουν, ότι και να αντιγράψουν, θα είναι πάντα “κομπιναδόροι συμβόλων” και τίποτα παραπάνω.
Όσο για το ερώτημα αν η ΝΔ έχει ανάγκη από μια ακόμη εφημερίδα , την στιγμή που τέτοιο έλεγχο σε ΜΜΕ και Τύπο δεν είχε καμία κυβέρνησης ούτε πριν την Χούντα , ούτε μετά την Μεταπολίτευση, δεν χρειάζεται ούτε αυτό ανάλυση. Μόνο υποψίες. Άλλωστε ο πάτος στην λίστα με τις χώρες που δεν σέβονται την ελευθερία του Τύπου δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...