Του Στράτου Βαλτινού

Για όλους εμάς τους θνητούς για  κάθε παραβίαση των ανθρώπινων ή θεικών νόμων επικρέμονται αυστηρές ποινές πάνω από τα κεφάλια μας. Ή στη φυλακή ή στην κόλαση. Για τους ιερείς και Μητροπολίτες ούτε φυλακή, ούτε κόλαση. Η ζωή δεν συνεχίζεται για όλους  με τον ίδιο τρόπο .


Αφορμή για το σχόλιο αυτό, αποτέλεσε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία ζητά από τους πολίτες να μην παρασύρονται  από κάθε είδους ύβρεις σχετικά με την πανδημία.Αν και λίγο αργά, καλοδεχούμενη Αναφέρει συγκεκριμένα ότι  «διάφοροι Κληρικοί καθυβρίζουν δημοσίως την Ιερά Σύνοδο και τους Ιεράρχες εξ αιτίας της στερεάς στάσεως υπέρ της χρήσεως μάσκας, του εμβολιασμού και της τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων εν γένει», . Καλεί τους πολίτες  να μην παρασύρεται από τις κάθε είδους ύβρεις, ακόμη και ρασοφόρων. Φυσικά καθυβρίζουν και πολιτικούς και επιστήμονες και αφορίζουν και απειλούν και ψεύδονται, αλλά πάμε παρακάτω.


Επισημαίνει επίσης ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει  η Ιερά Σύνοδος που  αποφασίζει συνοδικά, δηλ. δημοκρατικά, με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και όχι η ατομική άποψη οποιουδήποτε κληρικού, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε παραχάραξη του Ευαγγελικού μηνύματος, δημιουργία φατριών και διάσπαση της εκκλησιαστικής ενότητας. Αυτό δείχνει ότι η Εκκλησία έχει διχαστεί και σίγουρα τα αίτια είναι βαθύτερα.


Αυτό που δεν λέει και μάλιστα σκόπιμα η Εκκλησία και σωπαίνει και η Δικαιοσύνη είναι ότι δεν είναι σε θέση να επιβάλλει ποινές σε όσους παραβιάζουν τους νόμους και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αποδειγμένα, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, ιερείς και Μητροπολίτες , κατά τα άλλα πνευματικοί,  «πνευματικοί» προτρέπουν πολίτες  να μην εμβολιάζονται, να μην φορούν μάσκα και να κοινωνούν και έτσι έχουν προκαλέσει θανάτους . Ουδέποτε η Εκκλησία επέβαλλε ποινές, επιβεβαιώνοντας το άβατο και το πρόβλημα εσωτερικής δικαιοσύνης. Ως προς την επίκληση της δημοκρατίας, δηλαδή ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, δεν αθωώνει την Ιερά Σύνοδο. Αντίθετα. Η δημοκρατία έχει κανόνες και αρχές και η δικαιοσύνη είναι ένας από τους πυλώνες της. Αυτόν τον πυλώνα αρνείται διαχρονικά η Εκκλησία. Πέραν του ότι το μιλά η Ιερά Σύνοδος για δημοκρατία είναι από μόνη της  προσβολή για  τη δημοκρατία.


Τι απομένει; Να εκδημοκρατιστεί η Εκκλησία, να υπάρξει δικαιοσύνη, να αλλάξει νοοτροπία και να επιτελέσει τον ρόλο της σύμφωνα με του νόμους  και να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργεί δημοκρατικά και όχι υποκριτικά.  Η κόλαση , αν πιστεύουν στην κόλαση, είναι για όλους και πρώτα για  αυτούς που την επινόησαν...

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...