Του Στράτου Βαλτινού

Ουρές παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία. Πολίτες που μάλλον αρνούνται το εμβόλιο σχηματίζουν ουρές για το rapid tests, με δικά τους έξοδα. Ο αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός που έχει γίνει εμμονή για τον πρωθυπουργό και το Επιτελικό Κράτος υποβαθμίζει σε εγκληματικό βαθμό τον ρόλο του κράτους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Ταυτόχρονα με τις αποφάσεις του ωθεί αναγκαστικά τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα που θησαυρίζει .


Η ανάγκη για ένα δημόσιο δίκτυο δωρεάν τεστ είναι επιβεβλημένη. Οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται δεν παύουν να συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό του κράτους και στην ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΣΥ. Και όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να τηρεί τις συνταγματικές προβλέψεις για αντιμετώπιση των πολιτών με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά, συμπεριφέρεται ως ντήλερ συμφερόντων . Εξυπηρετεί ανερυθρίαστα και με πρωτοφανή ωμότητα το ιδιωτικό σύστημα , το οποίο όχι μόνο δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, αντίθετα, χάρις στην κυβέρνηση, επωφελείται. Τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν, πλήθος ανθρώπων με διάφορες παθήσεις δεν μπορούν να νοσηλευτούν στο ΕΣΥ και αναγκαστικά κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά οι φόροι και οι εισφορές τους καλά κρατούν.
Όλα αυτά γιατί οι ιδεολογικές εμμονές και οι ύποπτες συναλλαγές όπως καταγγέλλονται και στη βουλή μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα υγείας, μεγεθύνουν το πρόβλημα.  
Πλέον η κριτική χάνει το νόημά της. Οι καταγγελίες για πολλούς θανάτους εκτός ΜΕΘ , όπως και τα πολλά προβλήματα με άλλες παθήσεις , ενώ είναι καταιγιστικές , ο πρωθυπουργός σιωπά ή κλείνει τα αυτιά του. Ίσως επειδή ξέρει ότι και η Δικαιοσύνη έχει κλειστά μάτια και κλειστά αυτιά….

Υδρόγειος

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.