Του Στράτου Βαλτινού

Η Ολλανδία μετέφερε πάνω από 2.000 Αφγανούς , αλλά η ΥΠΕΞ παραιτήθηκε μετά από πρόταση μομφής. Ο Δένδιας δεν κατάφερε να μεταφέρει δύο διερμηνείς, αλλά είναι ακλόνητος!Η σύγκριση προκαλεί θλίψη. Ποιότητα πολιτικής και ευθιξία,  έναντι θρασύτητας, αλαζονείας και άρνησης λογοδοσίας.

Η Ολλανδή ΥΠΕΞ Κάαγκ παραιτήθηκε, αφού η κάτω Βουλή ψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της κατά τις πρόσφατες εκκενώσεις από το Αφγανιστάν. Στην Ελλάδα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει  μερίδιο ευθύνης  για την εικόνα αμετροέπειας του Νίκου Δένδια, καθώς η αντιπολίτευσή του είναι απολύτως αναιμική  ιδιαίτερα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτή την πολιτική που η ΝΔ και ο Μητσοτάκης είχαν κάνει σημαία ως αντιπολίτευση ..
Βουλευτές από όλα τα κόμματα έκριναν ότι η Κάαγκ φέρει ευθύνη για την καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην προέλαση των Ταλιμπάν και επειδή δεν προετοίμασε την ασφαλή φυγή των χιλιάδων Αφγανών που δικαιούνται άσυλο στην Ολλανδία.
Μετά την ψήφιση της πρότασης η Κάαγκ είπε αμέσως ότι θα υποβάλει την παραίτησή της, λέγοντας ότι το κοινοβούλιο είχε αποφασίσει «ότι το υπουργικό συμβούλιο ενήργησε ανεύθυνα». «Δεν μπορώ παρά να δεχτώ τις συνέπειες αυτής της κρίσης ως υπουργός με την τελική ευθύνη», πρόσθεσε.


Ας σημειωθεί  ότι ολλανδικά στρατιωτικά αεροσκάφη απομάκρυναν περίπου 2.100 ανθρώπους από το Αφγανιστάν, μεταφέροντάς τους σε γειτονικές χώρες, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Όμως εκατοντάδες Ολλανδοί πολίτες –πολλοί αφγανικής καταγωγής– και άγνωστος αριθμός Αφγανών που είχαν εργαστεί για την ολλανδική στρατιωτική αποστολή, για μέσα ενημέρωσης ή για μη κυβερνητικές οργανώσεις, έμειναν πίσω καθώς δεν κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο.
Η λογοδοσία είναι η ουσία της Δημοκρατίας. Και  αφορά τις δημοκρατικές κυβερνήσεις. Κάθε σύγκριση είναι μάταιη και φέρνει και κατάθλιψη….

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...