Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης *



Έβλεπα τα γήπεδα της Αγγλίας να σφύζουν από ζωή με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος – όπως ήταν στην προ covid περίοδο –και αναρωτιόμουν «τι πολύ λάθος πάει στη χώρα μας» που διώχνουν με νόμο από την εργασία τους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, συζητάνε σοβαρά και για τρίτη δόση εμβολιασμού (όπως στην Ινδία ανακοίνωσαν το εμβόλιο στο DNA), άλλοι πάλι ονειρεύονται τις μάσκες στα πρόσωπα μας (σαν…υγειονομική μπούργκα) και ότι θα ανακοινώσουν νέα μέτρα – απαρτχάιντ ότι μόνο οι εμβολιασμένοι «θα έχουν κοινωνική ή επαγγελματική ζωή».

Είναι δυνατόν; «Εκτός» δηλαδή το 30% των ενηλίκων; Στην «κοινωνική εξορία»;
Η κυβέρνηση (αλλά και η αντιπολίτευση) γνωρίζει ότι για ΚΑΘΕ εσωτερικό χώρο (από τα ασανσέρ μέχρι τα λεωφορεία και το μετρό και από τα σπίτια και τα γραφεία μας μέχρι τις ταβέρνες και τα μπαρ και από τα σχολεία μέχρι τα θέατρα και τους κινηματογράφους) υπάρχει ΛΥΣΗ και άμεσα εφαρμόσιμη, ιατρικά πιστοποιημένη που σκοτώνει το Covid (οι εργαστηριακές μετρήσεις έδειξαν ότι με μια ώρα λειτουργίας σκοτώνει το 90%. του Covidστην ατμόσφαιρα, ενώ χαρίζει καθαρό αέρα γενικότερα).Είναι «τα μηχανήματα» της Pure. Μιας ελληνικής εταιρείας με πολλά χρόνια αξιόπιστης λειτουργίας. Γιατί κάνουν ότι δεν ακούνε, δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν; Γιατί τόση επιμονή σε μέτρα απαρτχάιντ, νεα συμβόλαια για εμβόλια και μάσκες – που δεν προσφέρουν το παραμικρό;


Η δικτατορία των ειδικών, πίσω από την οποία κρύβονται πολιτικές αποφάσεις, πίσω από τις οποίες κρύβονται «άλλες επιδιώξεις» κούρασαν απελπιστικά – το ότι παρα τις σιδερόφρακτες τηλεοπτικές ερπύστριες το 30% δηλώνει αποφασισμένο να μην εμβολιαστεί (χαρακτηριστική περίπτωση το…ίνδαλμα τους ο Τσιτσιπάς που τον βάλανε μάλιστα και σε σποτάκι για τα εμβόλια, χωρίς να τον ρωτήσουν τουλάχιστον εάν πιστεύει αυτά που λέει για το τι πρέπει να κάνουν οι…άλλοι – τόση απύθμενη υποκρισία για τα…φράγκα) υπογραμμίζει ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς. Η λύση βρίσκεται στην Pure, εάν πραγματικά τους ενδιαφέρει η υγεία των Ελλήνων (και όχι μόνο) – συνδυαστικά φυσικά με όλα τα άλλα μέτρα προληπτικής υγιεινής. Τόσο απλά.
Μιας και ανέφερα την…λατρεία της μπούργκας από την δικτατορία των ειδικών (δηλαδή τις αγαπημένες τους…μάσκες – ήδη μια αγαπημένη τους εταιρεία απαγορεύτηκε να τις κυκλοφορεί ως…επικίνδυνες για την υγεία μας, αλλά δεν είδαμε να γίνονται πρωτοσέλιδα τηλεοπτικά ρεπορτάζ) δεν μπορώ να μην σημειώσω την δεινή ήττα «της δύσης» στο Αφγανιστάν. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα ρεπορτάζ δεν λένε ότι ο φόβος και ο τρόμος που προκαλούν οι Ταλιμπάν(και οι ομοϊδεάτες τους) προέρχεται από ένα και μόνο στοιχείο: Το κρατικό ισλάμ. Την (λεγόμενη) «Σαρία» τους. Όλα ξεκινούν από το απλό γεγονός ότι δηλώνουν (παραδοσιακοί) μουσουλμάνοι. Όταν το ισλάμ γίνεται «κρατική εξουσία» οι πολίτες τρέχουν να κρυφτούν όπου και όπως μπορούν και όλοι οι υπόλοιποι «οχυρώνονται». Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται μόνο με το Ισλάμ και με καμία άλλη θρησκεία παγκοσμίως είτε πριν, είτε μετά. Τυχαίο;


Και βέβαια εμείς υψώσαμε τείχη στον Έβρο και τη θάλασσα με επίσημη κυβερνητική γραμμή «δεν θα περάσει κανένας παράτυπος μετανάστης». Καταρχήν όσοι φτάσουν μέχρι τα σύνορα μας θα πρόκειται για «ικέτες» που θα ζητούν προστασία της ζωής τους και στην ουσία θα είναι οι πιο φτωχοί και απόκληροί (αφού πριν θα τους έχουν «μαδήσει» και τα δουλεμπορικά κυκλώματα). Οι πλούσιοι (όπως συνέβη και με τους Σύρους έχουν ήδη πάει σε ΗΠΑ, Γερμανία και αλλού, αεροπορικώς). Από εκεί και μετά, όπως σωστά αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, ας περιθάλψουμε όσους συνεργάστηκαν με τις Ελληνικές Αρχές και ας υποδεχθούμε όσους μπορεί (και τις αναλογεί) η χώρα μας.
Κλείνοντας αυτό το «σημείωμα» να πω και δυο λόγια για τις φωτιές που μας έκαψαν όλο τον Αύγουστο (όχι μόνο εμάς, αλλά πολλές χώρες σε όλο τον πλανήτη). Το να πούμε (πάλι) ότι δεν υπήρχε η παραμικρή σοβαρή πρόληψη, είναι σαν να βάζεις γκολ σε άδεια εστία. Απαιτείται ριζικός επανασχεδιασμός της λεγόμενης «Πολιτικής Προστασίας» - από όλα τα «καιρικά φαινόμενα» (φαίνεται η κυβέρνηση να το συνειδητοποίησε και φυσικά να διορθωθεί το εγκληματικό «λάθος» της κυβέρνησης Σημίτη το 1998 με την Πυροσβεστική να σβήνει φωτιές στα δάση – αν είναι δυνατόν!).
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει ανακοινώσει την δημιουργία «Παρατηρητηρίου για την αποκατάσταση των καμένων και των πληγέντων» και θα παρακολουθούμε στενά όλες τις σχετικές διεργασίες. Και φυσικά θα ενημερώνουμε τους Έλληνες πολίτες. Είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

*Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και Πολιτικός Επιστήμονας – Επικεφαλής Επικοινωνίας στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...