Παύλος Πολλάκης (ομιλία στην Βουλή)

Ο Π. Πολάκης παίρνοντας για 2η φορά το λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, απαντώντας  στον κ. Βορίδη τόνισε:  
 Κατά τη θητεία του κ. Βορίδη στο Υπ. Υγείας απασχολούνταν συνολικά 52 μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ κατά τη θητεία Ξανθού-Πολάκη απασχολούνταν μόλις 18.   Κατά την πιο πρόσφατη θητεία του στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης απασχολούνταν συνολικά 36 μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ κατά τη θητεία των Αραχοβίτη και Τελιγιορίδου απασχολούνταν 24. 

 

• Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βορίδης απέκρυψε το γεγονός ότι οι 140 μετακλητοί που υπηρετούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα έγιναν 500 με το νομοσχέδιο του Επιτελικού Κράτους. 

• Ο κ. Βορίδης απέκρυψε στα στοιχεία που παρουσίασε τις δυο «κρυφές» δομές απασχόλησης μετακλητών που είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Π. Πολάκη απασχολούνται συνολικά περίπου 350 μετακλητοί. 

• Το κόστος για το σύνολο των μετακλητών σήμερα είναι αυξημένο κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης αμφισβητώντας τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι:

• 100.450 ήταν το προσωπικό που απασχολούσε το ΕΣΥ τον Μάιο του 2019. Ένα χρόνο μετά έπεσε στις 95.000, ενώ αυτή τη στιγμή είναι 98.800 μαζί με το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί. 

• Τα κρεβάτια ΜΕΘ που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν 568, ενώ σε έξι μήνες γίνανε 555. Μέχρι δηλαδή την εμφάνιση της πανδημίας όχι απλά δεν είχαμε αύξηση των κρεβατιών αλλά μείωση, ενώ αυτή τη στιγμή τα λειτουργικά κρεβάτια του ΕΣΥ που προσθέσατε στο σύστημα δεν είναι πάνω από 130 με 140. Το 1200 κρεβάτια ΜΕΘ είναι μαγικός αριθμός κατά τον Π. Πολάκη στον οποίο αθροίζονται τα 230-240 κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα και τα 70 των στρατιωτικών νοσοκομείων που υπήρχαν και πριν την πανδημία. Και αυτό αποδεικνύεται γιατί τη χρονική περίοδο που είχαμε 100 νεκρούς τη μέρα η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ δεν ανέβηκε πάνω από 600 άτομα τη μέρα.

Υδρόγειος

 • Κυπριακό : οι παγίδες στο δρόμο για την πενταμερή

  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό δρομολογείται για το  δεύτερο μισό Απριλίου και πιο συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα του μήνα στη Γενεύη και όχι στη Νέα Υόρκη .

 • Η Γερμανία ξεπλένει (και πάλι) την Τουρκία

  Για μια ακόμη φορά η Γερμανία στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας και αποσόβησε προσπάθεια αρκετών χωρών να μπει και η  Άγκυρα  στην μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων, καθώς δεν τήρησε την προθεσμία που της είχε δοθεί για να προβεί στις αναγκαίες...

 • Τουρκία: επιστρέφει ο εφιάλτης του Κουρδικού

  Το διεθνές ενδιαφέρον προκάλεσε η είδηση του θανάτου 13 Τούρκων στο Βόρειο Ιράκ όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχειρήσεις. Ξαφνικά όμως ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε την  ολοκλήρωση στρατιωτικής επιχείρησης , κάνοντας λόγο για επιτυχή...

 • Η χαμένη ηθική υπεροχή της ΕΕ, η γεωπολιτική της ασφάλειας και η εθνική αξιοπρέπεια

  Σε κατάσταση παροξυσμού ένας ταπεινωμένος  από τον Σεργκέϊ  Λαβρόφ , Ζοζέ Μπορέλ  και μάλιστα δημόσια κατά την διάρκεια των δηλώσεών τους στη Μόσχα  στις 6 Φεβρουαρίου, επιχείρησε να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις και σε δήλωσή του, είπε λίγο πολύ, ότι αφού...